شما اینجا هستید خانه » تکنولوژی » با تصاویری که توسط پهپاد گرفته شده اختلاف طبقاتی را مشاهده کنید
با تصاویری که توسط پهپاد گرفته شده اختلاف طبقاتی را مشاهده کنید
سایت تفریحی و سرگرمی : پریا و میترا
با ظهور گجتهای پروازی کنترل از راه دور و رواج عکاسی با پهپاد ، امروزه همهی عکاسان با هر بودجهای میتوانند یکی از این وسیلههای پروازی جذاب را تهیه کنند و با اتصال تجهیزات عکاسی و تصویربرداری خود بر روی آنها، نماهایی را شکار کنند که تا پیش از این برای آنها و مخاطبانشان قابل مشاهده نبود.
در واقع عکاسی از نمای بالا تا پیش از همهگیر شدن پهپادها تنها با استفاده از تجهیزات بسیار گرانقیمت و سوار شدن بر روی وسایلی نظیر بالن و یا هلی کوپتر امکانپذیر بود. به همین دلیل خیلی از عکاسان و فیلمبرداران نمیتوانستند ایدههایی که در ذهن خود دارند را عملی کنند؛ منظورمان آن دسته از ایدههایی است که نیاز به تصویربرداری از نمای بالا و بهصورت کاملا عمود بر سطح زمین دارند.
یکی از انواع روشهای عکاسی با پهپاد که این روزها هم جذابیت فراوانی بین جوانان پیدا کرده است، عکاسی از بافتهای شهری از نمای آسمان است. دیدن ساختمانهای محل زندگی و نمای آنها از آسمان مطمئنا از سالها پیش برای ما جذاب بوده است (همهی شما احتمالا حداقل برای یک بار هم که شده، تصویر ماهوارهای خانهی خود را بر روی سرویس نقشهیابی گوگل مپ پیدا کردهاید!) و حالا با ایدههایی که این عکاسان به کار میبندند، این جذابیت نسبت به قبل، افزایش هم یافته است.
جانی میلر (Johnny Miller) نام یک عکاس اهل شهر کیپ تاون (Cape Town) کشور آفریقای جنوبی است که در پروژهی جدید خود تصمیم گرفته است به سراغ عکاسی با پهپاد از فراز این شهر برود. البته او در این پروژه که «صحنههای غیر مساوی» نام دارد (Unequal Scenes)، تنها به عکاسی از فراز شهر بهصورت معمولی اکتفا نکرده است و هدف خاصی از اجرای این پروژه در ذهن خود داشته است.
همانطور که از نام این گالری مشخص است، هدف آقای میلر از عکس هایش این است که اختلاف طبقاتی و توزیع ناعادلانهی ثروت بین بخشهای مختلف شهر را نشان دهد. او در تصاویر خود سعی کرده که بخش غنی شهر را در دقیقا در کنار بخش فقیر و محروم جامعه در کنار یکدیگر قرار دهد و قاببندی خود را به گونهای انجام داده که بیننده تصور میکند که این دو قسمت متعلق به دو شهر جداگانه هستند و توسط یک خط مرزی از هم جدا شدهاند.
اما متاسفانه اینطور نیست و همانطور که در تصاویر میبینید، در واقعیت هم به همان گونه است و افراد زیادی در کشور آفریقای جنوبی و بهخصوص در دومین شهر پرجمعیت آن یعنی کیپ تاون هستند که با این شرایط زندگی میکنند و همه روزه پیش روی خود میبینند که افراد ثروتمند در خانههایی لوکس و با شرایطی کاملا متفاوت از آنها روزگار خود را میگذرانند.
جانی میلر در این باره این گونه توضیح میدهد:
درک تفاوت بین نحوهی زندگی مردم، وقتیکه شما از زمین به آنها نگاه میکنید شاید بسیار سخت باشد. زیبایی پرواز کردن در این است که شما میتوانید تمام چیزها را از یک پرسپکتیو جدید مشاهده کنید. وقتی از ارتفاع چند صد متری بهصورت مستقیم به سمت پایین نگاه میکنید، صحنههایی باورنکردنی از بیعدالتی و عدم رعایت تساوی برایتان پدیدار میشود.
گفتنی است که دلیل اصلی بروز چنین پدیدهای در شهر کیپ تاون و سرتاسر کشورهای آفریقایی، قوانین آپارتاید و محدودیتهایی است که طی سالیان مختلف بر ساکنان این منطقه اعمال شده است و جمعیتشان را بر مبنای رنگ پوست آنها کدگذاری کرده است. بنابراین بهتر است که دیگر به سراغ اصل مطلب برویم و این تصاویر جذاب را مشاهده کنیم؛ هرچند که تماشای این تصاویر و اطلاع از وجود چنین اختلافی بین انسانهای هر نقطه از جهان ناراحتکننده است، اما از هنر این عکاس در به تصویر کشیدن این پدیدهی زشت اجتماعی هم نمیشود بیتفاوت گذشت کرد:
عکاسی با پهپاد از خط فقر، این بار از نمای آسمان
:: برچسبها:
با تصاویری که توسط پهپاد گرفته شده اختلاف طبقاتی را مشاهده کنید ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0